Ghid cumparare/echipare arme.

Avatar utilizator
UnQ
Mesaje: 22
Membru din: 25 Mai 2019, 18:31
Localitate: Bucuresti
STEAM ID: STEAM_0:1:42955147

Ghid cumparare/echipare arme.

Mesajde UnQ » 20 Iun 2019, 16:20

Salut, ma plictisesc, asa ca fac "ghidul" asta, sperand sa-i ajute pe curiosi sau pe cei ce vor sa incerce ceva diferit/nou.
Aceasta metoda este de asemenea motivul pentru care multi jucatori pun intrebarea "Cum ai ajuns asa repede aici?". Dat fiind faptul ca nu exista freezetime pe serverul nostru, cumpararea rapida de arme va afecta semnificativ durata de timp petrecuta in baza, cautand arme in meniul de cumparat.

Pentru bind-uri vom modifica Config.cfg, iar pentru autobuy vom modifica Autobuy.txt. Eu personal nu mai folosesc autobuy, dar va voi arata cum il foloseam (fiindca e oarecum mai simplu sa cumperi arme de pe un singur buton).
Acestea se gasesc in folderul cstrike de unde aveti instalat jocul. Eu le am aici: D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Half-Life\cstrike

*Daca doriti sa accesati acest folder mai rapid, se poate in modul urmator:

Imagine
Imagine

<Autobuy>
In joc, comanda "autobuy" (implicit setat butonul F1) foloseste fisierul autobuy.txt pentru a determina ce cumpara (si in ce ordine), in functie de cati bani avem.
Fisierul se poate modifica cu notepad. Fisierul contine comentarii ce explica cum poate fi personalizat pentru gusturile voastre. Orice rand ce incepe cu "//" reprezinta un comentariu, NU este nevoie sa stergeti aceste randuri. Ultimele randuri (ce nu contin comentarii) pot fi modificate dupa bunul plac. Daca doriti sa eliminati o anumita arma sau sa adaugati altele pentru autobuy, le puteti scrie acolo in ordinea pe care doriti sa le cumpere. Eu personal am sters toate armele de calibru mic (fiindca nu e nevoie de ele pe server public), iar finalul fisierului in momentul actual arata asa:
Imagine

Motivul pentru care eu nu mai folosesc autobuy este faptul ca nu poate fi setat sa verifice daca am deja un AK-47 inainte de a cumpara M4A1, iar daca le schimb ordinea in fisier, viceversa.

<Config/Bind-uri cumparare-echipare>

In config putem sa setam butoane pentru a cumpara/echipa arme fara a mai folosi buymenu (implicit tasta "B").

Eu folosesc urmatoarele bind-uri.

Pentru cumparat arma+armura(+defuser):
bind "F1" "ak47; primammo; vesthelm; vest; defuser" -- Apas F1 daca vreau sa cumpar AK-47 (+ munitie si armura daca am bani), SAU daca sunt CT si am AK-47 echipat (pentru a cumpara munitie, armura si defuser). Poate fi folosit si daca am bani doar de m4a1 (fara a fi destul si pentru armura sau defuser), dar vreau sa cumpar doar armura si defuser.
bind "F2" "m4a1; primammo; vesthelm; vest; defuser" -- Apas F2 daca vreau sa cumpar M4A1 (+ munitie, armura si defuser daca am bani), SAU daca sunt T si am M4A1 echipat (pentru a cumpara munitie si armura). Poate fi folosit si daca am bani doar de AK-47 (fara a fi destul si pentru armura), dar vreau sa cumpar doar armura.
bind "F3" "awp; primammo; vesthelm; vest; defuser" -- ... butonu asta nu-l prea apas :lol:

Prezenta ambelor comenzi "vesthelm" si "vest" in bind se datoreaza faptului ca daca nu sunt destui bani si pentru casca, a doua comanda va fi incercata pentru a verifica daca sunt totusi destui pentru vesta antiglont.

Pentru cumparare/echipare grenade:
bind "v" "hegren; weapon_hegrenade" -- Cumpara grenada exploziva SI/SAU o echipeaza.
bind "t" "sgren; weapon_smokegrenade" -- Cumpara fumigena SI/SAU o echipeaza.
bind "f" "flash; weapon_flashbang" -- Cumpara flashbang SI/SAU il echipeaza.

Cum adica "SI/SAU echipeaza"? Adica in momentul in care apasati butonul respectiv, echipeaza direct acel tip de grenada (daca aveti), fara a trece prin celelalte tipuri. Este mai rapid, echivalentul setarii "hud_fastswitch 1", doar ca pentru grenade.

De regula, un bind poate contine mai multe comenzi deodata, delimitate de punct si virgula.
Daca doriti sa va faceti alte bind-uri (in functie de ce preferinte aveti pentru arme), se pot folosi urmatoarele comenzi:
Pistoale:
nighthawk (desert eagle)
usp
glock
fiveseven
elites
p228

Submachine guns:
p90
ump45
mp5
tmp
mac10

Shotguns:
m3
autoshotgun

Rifles:
m4a1
ak47
defender (galil)
famas
aug
sg552

Snipers:
awp
scout
d3aul (Terrorist auto-sniper)
krieg550 (CT auto-sniper)

Machine gun:
m249

Echipament:
vest
vesthelm
shield
flash
hegren
sgren
defuser
nightvision

Munitie:
primammo
secammo

Exemplu in config.cfg: bind "F4" "nighthawk; secammo; vesthelm; vest; awp" -- Acest bind va cumpara in ordine: desert eagle -> munitie secundara -> vesta+casca antiglont -> AWP. Daca nu sunt bani destui pentru toate acestea, vor fi cumparate doar cele pentru care a fost de ajuns (in ordinea in care au fost puse).

P.S. recomand sa va setati fisierul config.cfg pe read-only.
Exista servere care modifica setarile (cum ar fi rate, cl_cmdrate, cl_updaterate, etc.), sau alte setari pentru diverse motive. Acestea pot cauza lag pe serverul miez daca nu sunt setate corect, sau pot declansa sistemul de anticheat pentru unele setari care nu afecteaza jocul (decat daca aveti coduri instalate separat). Anticheat-ul nu poate sa vada daca aveti si coduri instalate separat, dar setarile anormale sunt detectate.
Avatar utilizator
mo0n_sniper
Site Admin
Mesaje: 910
Membru din: 13 Feb 2015, 16:56

Re: Ghid cumparare/echipare arme.

Mesajde mo0n_sniper » 20 Iun 2019, 17:19

Multumim de tutorial Unq
I will not die a faceless slave forgotten by history.
Imagine
F1v3
Mesaje: 16
Membru din: 27 Feb 2018, 19:58

Re: Ghid cumparare/echipare arme.

Mesajde F1v3 » 24 Iun 2019, 09:08

Dai ba cu f1 si fugi =)))
Interesant tutorial, dar raman la stilul batraneste, b43 si run :)))

Înapoi la “Discutii Generale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori